FAQ

Vad är sockring/sugaring?

Sockring är en variant av vaxning, den är mindre smärtsam än traditionell vaxning då håren dras medhårs. Sockring fungerar även som peeling och lämnar huden len, hårfri och återfuktad. Sockerpastan innehåller endast ekologiskt socker, citron och vatten vilket gör den varsam mot huden och naturen. 

Kan man sockra sig på samma ställen som med vanlig vaxning?

Sockerpastan skadar inte huden och tar endast med döda hudceller inte levande tillskillnad från varm/kallvaxning, rakning mm. Sockring passar perfekt för vaxning som de mest känsliga områdena så som brazillian/ brasiliansk , ansiktet, axill och över åderbråck.

Varför ska jag välja sockring framför vaxning?
Vår sockerpasta innehåller endast ekologiskt socker, citron och vatten. Inga tillsatta kemikalier. Håren dras medhårs, vilket medföljer att roten extraheras i dess naturliga växtriktning. Inga stubbiga hår lämnas kvar och det motverkar inåtväxt. Håren växer även ut saktare, tunnare och glesare med hjälp av sockring, tillslut kommer du inte ha lika mycket att ta bort. Och resultatet håller längre.

Vart kommer sockring från?

Sockring är en metod som använts i flera tusen år i Egypten och mellanöstern och kallades då för Halawa som betyder söt. Tekniken har förfinats men principen är den samma- medhårs, snäll mot huden och endast socker, citron och vatten.

Varför välja oss?
Att lära sig sockra tar tid, och är ett hantverk som kräver övning och praktik. Cecilia har flera år bakom sig inom sockring och har även utbildat andra runt om i Sverige. Vår salong består till 70% av sockring och är vår signaturbehandling. Kunderna kan känna sig säkra och bekväma när de kommer till oss på barenaked.